let us
be your
guide

U bent hier

Virtuoos Valletta

Valletta is de hoofdstad van het eiland Malta en staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Het eiland ligt in het hart van de azuurblauwe Middellandse Zee. Valletta werd gebouwd en verdedigd door 'Heeren voor Heeren’ oftewel de ridders van St. John. Met slechts 400.000 inwoners op een totaal oppervlakte van 316 km2, is Malta het dichtstbevolkte eiland in Europa. De stad is recentelijk geselecteerd als culturele hoofdstad van Europa voor 2018. De temperatuur is het gehele jaar aangenaam warm.

Relaxt dobberen

Geniet op het water van de meer dan 180 kilometer lange, schilderachtige Maltese kustlijn. U vertrekt vanaf de unieke Grote Haven met haar majestueuze forten en zeilt langs de spectaculaire kust. Onderweg ziet u kleine vissershavens, idyllische zandstranden, teruggetrokken baaien, prachtige inhammen en een robuuste rotskust langs de westkust van Malta.

Schat-tig

Twee adrenaline pompende activiteiten op zee zijn de zeilregatta en het ontdekken van de Schatkist. Bij het imponerende geluid van een misthoorn aan wal zal de regatta wedstrijd beginnen. U maakt aan boord kennis met uw kapitein die u een taak op het schip tijdens de zeilrace toewijst. Aan de hand van raadsels en aanwijzingen geeft u aan welke lokaties moeten worden aangevaren om uiteindelijk de Schatkist te vinden.

Doe als de Maltesers doen

U krijgt zakgeld mee op uw tocht langs de marktjes van Valletta om Maltese producten te kopen die in uw eigen lunch of diner verwerkt zal worden. De beste manier om de binnenstad te ontdekken is te verdwalen in het doolhof van nauwe steegjes met kleine winkeltjes. In de authentieke keuken van een Maltese bakkerij krijgt u de kans typisch Maltees brood te bakken en te proeven.

Ontcijfer de Da Vinci-codes

Door de Da Vinci-codes in Valletta te ontcijferen zult u de titel Ridders van het Gouden Kruis kunnen bemachtigen. U wordt door een lokale politie-inspecteur ingelicht en gevraagd te helpen bij het oplossen van een aantal moorden die zich de afgelopen dagen hebben voorgedaan. U zult belangrijke gebouwen bezoeken zoals Auberge de Castille en St John's Kathedraal, waar het meesterwerk van Caravaggio hangt; de onthoofding van St. John.

Ridderlijk gedrag

Het grote beleg van Malta was één van de grootste veldslagen in de geschiedenis, waar de Turken werden overwonnen door de ridders en het Maltese volk zelf. Gevechten werden destijds niet alleen gewonnen met pijlen, maar ook met zwaardvechters, katapulten, kanonnen, bruggenbouw en nog veel meer. U wordt deelgenoot gemaakt van de ronde van ridders uit verleden tijden in één van de forten.