let us
be your
guide

U bent hier

Veelbelovend Vancouver

Vancouver is een prachtige, Canadese wereldstad, bekend vanwege haar internationale haven. Het is een smeltkroes van vele culturen en vernoemd naar de Engelse kapitein George Vancouver, een nazaat uit het Nederlandse adelijke geslacht Van Coeverden. Hij verkende grote delen van British Columbia in de achttiende eeuw. Inwoners van Vancouver worden in het Engels heel charmant "Vancouverites" genoemd. Het centrum is een schiereiland met vele moderne, torenhoge gebouwen. Direct daar omheen liggen authentieke wijken met historische gebouwen, een groots China Town en het eeuwenoude Stanley Park waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Weinig steden van een dergelijk formaat stralen zo’n gemoedelijke sfeer uit. Een gematigd zeeklimaat met warme winters en relatief koele zomers completeert de beleving. 

Orka’s en kornuiten

Vanuit de haven van Vancouver vliegt u in slechts een half uurtje naar het centrum van Victoria. Hier gaat u per Zodiac of overdekte Ocean Cruiser op zoek naar orka’s. U krijgt de unieke kans om deze indrukwekkende dieren te bewonderen in hun natuurlijke habitat. Daarnaast ziet u ook een grote schare aan zeehonden, zeeleeuwen, zeevogels en uiteraard de spectaculaire vergezichten van Zuid-Vancouver Island.

Tochtje op de fiets

Speciaal voor u hebben we een prachtige fietsroute ontwikkeld om alle facetten van Vancouver in één dag te ontdekken. U fietst rondom False Creek. ’s Morgens begint u bij de boulevard in English Bay en vervolgt de route richting het Science Centre. In Stanley Park wacht u een heerlijk picknick.

Dralen door Yaletown


Deze voormalige fabriekswijk met veel stenen gebouwen is in de jaren '90 omgebouwd tot een hippe buurt. De meeste oude gebouwen zijn gerenoveerd en omgetoverd tot chique appartementen, hippe boetieks en relaxte bars. Hier komen mensen om te zien en gezien te worden. Vooral als de zon ondergaat en de avond valt, is het er erg druk en gezellig.

Per taxiboot naar Granville Island 

Vanaf het Aquatic Centre (naast de fameuze Burrard Bridge) maakt u een 3 minuten durende oversteek van Vancouver naar het Agro Café Granville Island. Snuif de gezellige sfeer op die hier hangt en geniet van de overheerlijke en lokaal gebrande koffie (met altijd wat lekkers erbij).

Postbode, neem me mee!

Ervaar hoe de inwoners leven aan de Canadese westkust. Vlieg mee met de lokale postbode op de postvluchten vanaf Vancouver Harbour naar de schilderachtige dorpjes op de Gulf Islands. Deze spannende reis is elke keer anders, afhankelijk van het weer en waar de pick-up vertrekt. Stap uit op bijvoorbeeld Salt Spring Island en geniet van een mooie fietstocht naar het dorp Ganges. U kunt uw hart ophalen aan de vele leuke winkeltjes en de kleurrijke boerenmarkt met overheerlijke lokale producten.