let us
be your
guide

U bent hier

Stijlvol Salzburg

Salzburg, gelegen aan de rand van de Alpen, is de vierde stad in Oostenrijk en hoofdstad van de gelijknamige deelstaat. De veelbezochte binnenstad staat op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO. Het wordt gedomineerd door barokgebouwen, waaronder de dom en de vesting Hohensalzburg, een middeleeuwse burcht op een heuvel 120 meter boven de stad. Salzburg is een stad met verscholen hoekjes en romantische straatjes waar steeds iets nieuws te ontdekken valt. Beroemd als geboortestad van de 18eeuwse componist Wolfgang Amadeus Mozart staat Salzburg ook bekend als filmset voor de musical ''The Sound of Music''. 's Zomers organiseert de stad de bekende Salzburger Festspiele. De zomers zijn warm en de winters koud en droog.

Water-fiets-bubbels

Door de vele fietspaden kunt u het historisch centrum van Salzburg uitstekend per fiets of segway verkennen. Het fietspad naast de Salzach rivier leidt naar het Hellbrunn Paleis. Dit monumentale bouwwerk en de wereldberoemde fonteinen zijn uniek en na de aanbouw 400 jaar geleden onveranderd gebleven.

Bierzonder

Dat het brouwen van bier nog immer een ambacht is, wordt duidelijk in deze experimentele brouwerij, Stiegl. De biertoren is de hoogste van Europa en deze brouwerij produceert vele biersoorten. De tour eindigt met een informele bierproeverij in de voormalige gistkelder, waar de geheimen van het bier brouwen onthuld worden.

De Salzkammergut Klassieke Wagen Tour

Geniet achter het stuur van een oldtimer van het prachtige landschap buiten Salzburg en rijdt naar de Salzkammergut, het meest pittoreske plaatsje van Oostenrijk. U vindt daar magische rijk beboste bergen, 76 ondoorgrondelijke diepe meren met kristal helder water, verborgen valleien, gletsjers en afgezonderde paden.

Zoek Mozart's kogels

Voorzien van een landkaart en vragenlijst gaat u de straat op en ontdekt u welke (voet)sporen Mozart nagelaten heeft in deze stad. U ontdekt u niet alleen de historie van deze grootste componist en de stad, maar ook uw eigen muziektalent. Door alle beproevingen te doorstaan zult u een zoete herinnering overhouden aan deze stad befaamd om de zogenaamde ''Mozartkugel'', een bonbon vernoemd naar Mozart.

Lekker loskomen

Een geweldige manier om het fantastische landschap rondom Salzburg te bezichtigen is zonder meer vanuit de lucht. In verband met de weersomstandigheden zult u vroeg uit de veren moeten. Er kunnen vijf personen per ballon mee. U ervaart deze regio vanuit een geheel ander, indrukwekkend perspectief.