let us
be your
guide

U bent hier

Prima Palermo

Palermo is de 4e grootste stad van Italië en ligt op het eiland Sicilië, ten zuiden van de laars van Italië. Palermo is een belangrijke havenstad en ligt aan de Thyrreense zee. Er zijn veel bezienswaardigheden in en rondom Palermo zoals een kathedraal, een Kapucijnenklooster, een koninklijk paleis en een Nationaal archeologisch museum. In dit museum vindt u het Fenicische tot aan het Saraceens tijdperk tentoongesteld. Dit zijn de eerste beschavingen die hier op het eiland leefden. Het eiland Sicilië is gezegend met een mild klimaat het gehele jaar door. 

De Etna, tussen lucht en vuur

U maakt een unieke tocht met 4 x 4 jeeps naar de Etna, de hoogste vulkaan in Europa. Tijdens een aangename wandeling naar de Bove vallei zal dit mysterieuze vulkanische fenomeen u verbazen. Deze dag wordt afgesloten met een bezoek aan een beroemde wijngaard op de hellingen van de Etna, waar u de beroemde wijnen uit de regio kunt proeven.

Let op de kleintjes

Beleef Sicilië vanuit een koekblik op wielen! Met een klassieke Fiat 500 rijdt u met open dak over het eiland om de geweldige aspecten van Sicilië te ontdekken. Vanuit de haven van Taormina Giardini Naxos rijdt u langs de indrukwekkende kust van Taormina Mare.

Interessante ‘ontwikkeling’ 

Met een plattegrond van de stad, een Polaroid camera en een speciale brochure op zak maakt u foto's om de toegewezen taken te volbrengen. Tijdens uw bezoek aan de monumenten, de bezienswaardigheden en lokale legendes, ontdekt u de geheime kant van Sicilië. 

Een Siciliaan als toetje 

In een authentieke banketbakkerij leert u typische Siciliaanse gebakjes en desserts maken. Uw Siciliaanse chef-kok zal u helpen en u alles vertellen over de 'geheime' recepten om Cassata & Cannolo te maken. Beiden gebakjes die teruggaan in de tijd van de Arabische overheersing. 

Het lijkt wel een spannende film

Savoca is een klein stadje in de buurt van Taormina en beroemd om de crypte die gebalsemde lichamen tentoonstellen van hoogwaardigheidsbekleders uit de 18e en 19e eeuw. Dit dorpje staat ook bekend als de set van verschillende succesvolle films zoals The Godfather van regisseur Francis Ford Coppola. Met behulp van professionele cameralieden en regisseurs, krijgt u de taak om een filmische weergave van belangrijke scènes van de trilogie The Godfather te maken.