let us
be your
guide

U bent hier

Levendig Limassol

Gebouwd tussen de twee oude steden Amathus City en Kourion, ligt de stad Limassol (of Lemesos). Het is de oudste haven van Cyprus en strekt zich horizontaal uit langs de zuidkust van Cyprus. Het is een bruisende stad met talloze restaurants, musea, bars en cafés aan de kust en een scala aan luxe hotels. Aan de noordkant bevinden zich de wijndorpen, bekend om hun traditionele lokale gastronomie & cultuur en fameuze wijnroutes. De rand van de stad biedt een grote verscheidenheid aan buiten sport activiteiten. Limassol heeft een mediterraan klimaat met een lange en warme zomerperiode en een milde winter. 

Ontdek de 6000 jaar oude wijn traditie


Cyprus is één van de oudste wijnproducenten in Europa en deze fascinerende tocht brengt u terug in de tijd. U stopt u bij diverse wijnhuizen en wijngaarden en u proeft wijn van verschillende druivenrassen. De dag eindigt met een ontspannen diner in de tuin van een lokale wijnboer.


Off - Road Extravaganza


Met spannende off-road buggy's verkent u het ruige terrein in dit prachtige landschap. Naast deze begeleide safari bieden we nog twee andere activiteiten; het Drift-Karten op een veilig circuit en de Blinde Buggy Ride. Plezier gegarandeerd! De dag wordt afgesloten met een traditionele barbecue.


Potje Ezel Polo!


Breng de dag door op een lokale ezelboerderij net buiten het dorp Skarinou en ervaar het leven van vroeger op Cyprus. U leert een ezel te berijden en wordt uitgedaagd voor een potje Ezel Polo. Daarnaast gaat u mee het land op olijven te plukken, waarmee u uw eigen olijfolie maakt. U proeft tevens de wereldberoemde halloumi kaas, één van de andere lokale delicatesse producten. 


Archeologische trip

Bezoek het prachtige Griekse amfitheater van 'Kourion' en de spectaculaire mozaïeken in het huis van Achilleas. Vervolgens gaat u naar de tempel van Apollon, gevolgd door een bezoek aan de tempel van Aphrodite, in het verleden één van de belangrijkste plaatsen van aanbidding. Eindig de dag met een galadiner in het middeleeuwse kasteel van Kolossi, gebouwd door de ridders van St John.


Het dorpse leven


Geniet van een dag in de stenen dorpen tussen Limassol en het Troodos gebergte ingevuld met lokale kunst, ambacht en traditionele streekproducten door middel van demonstraties en actieve workshops. De dorpen op deze route hebben een duidelijke architectonisch en cultureel karakter. De bijzonder gastvrije mensen heten u van harte welkom!