let us
be your
guide

U bent hier

Leaving Las Vegas

La$ Vega$; u moet de stad zelf beleven om uw ogen te geloven. Het non-stop gerinkel van de gokautomaten, de miljoenen lichtjes op de bekende ‘Strip’, de Eiffeltoren, het Venetiaans paleis, de dansende fonteinen voor het Bellagio hotel…we kennen het allemaal uit de film en toch blijft het verbazingwekkend hoe deze stad uit de grond is gestampt midden in de woestenij van de staat Nevada. Met een illustere geschiedenis als geldbron voor beruchte maffiafamilies, heeft de stad zich de laatste jaren tot een respectabel culinair centrum ontwikkeld. ’s Avonds kunt u zich na een fantastisch diner en bezoek aan de pokertafels tot diep in de nacht uitleven in de hotste clubs ter wereld. Las Vegas heeft een woestijnklimaat met zeer hete zomers en milde winters.

Eet als een vorst

Tot voor kort moest de toerist in Las Vegas genoegen nemen met enorme buffetten in ongezellige ballroom-achtige zalen. Tegenwoordig opent ieder zichzelf respecterende chef een restaurant in Las Vegas, waardoor de stad tot een waar culinair Walhalla is uitgegroeid. Wat te denken van Morimoto, Ramsay, Mina, Batali en Ducasse. Meer trek in een snelle hap? Ga dan naar ‘In-n-Out Burger’ want volgens de liefhebbers ‘it doesn’t get better than In-n-Out!’

Frisse adem

De bedrijvigheid in Las Vegas speelt zich vooral binnenin de grote casino hotels af, maar het in 2016 geopende ‘The Park’ brengt daar verandering in. Twee 30-meter lange watermuren, een 12-meter hoog beeld van een dansende vrouw (van het Burning Man festival), planten, bomen, restaurants en terrassen zorgen voor een prima sfeer in de buitenlucht. Ontworpen door een Nederlands architectenbureau.

Neon & Mobsters

Cultuur in Las Vegas? Ja, Echt! Voor de Eiffeltoren en New York skyline replica’s, bestond de strip vooral uit neon reclames en uithangborden. De prachtigste exemplaren zijn samengebracht in de Neon Boneyard & Museum. Even bijzonder is het Mob Museum, waar in een voormalig rechtsgebouw de geschiedenis van de maffia uit de doeken wordt gedaan. Heel informatief en interactief. Altijd al een Tommy Gun willen schieten? Dit is uw kans!

Mooi rood is niet lelijk

Op slechts 30 minuten rijden bevindt u zich in een volkomen ander landschap, de Red Rock Canyon. Ervaar de schoonheid van rode rotsen, kliffen, een ruig woestijnlandschap en uitbundige flora en fauna. Het gebied is ingedeeld in vier secties: aarde, wind, vuur en water. Dus pak de auto, motor, fiets of paard en ontdek het echte wilde westen.

Vvvrroem……

Menig jongens- en meisjesdroom is uitgekomen (en verwoest) aan de roulettetafels in Las Vegas. Mocht u winnen, behoort een Porsche, Aston Martin of Lamborghini dan tot uw fantasie? Bij Exotics Racing op de Las Vegas Speedway stapt ook u ook zelf in een van deze bolides. Riem om, voet op het gaspedaal en haal het onderste uit de kan!