let us
be your
guide

U bent hier

Hongkong over de tong

Hongkong: alleen de klank al. De stad van uitersten staat bekend om haar uitgestrekte skyline en grote, natuurlijke haven. Het gebied bestaat uit 236 eilanden met een totale oppervlakte van 1.104 km² en grenst aan de Zuid-Chinese Zee. Met 7 miljoen inwoners is Hongkong één van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Door het gebrek aan ruimte moesten de bouwplannen omhoog worden aangepast. Hierdoor ontwikkelde Hongkong zich tot centrum van moderne architectuur en is nu de meest verticale stad ter wereld. Bouw een moderne stad op een oude beschaving, voeg een mix aan culturen toe en ontdek een metropool die zeer de moeite waard is. Bezoek een festival, show, tempel, beklim een berg, ontdek een ommuurd dorp ... kom en geniet van Hongkong!

Natuur-lijk

Deze natuurwandeling onder begeleiding van een ervaren gids start bij de High Island Reservoire route in het Sai Kung East Country Park en eindigt bij het oostelijk eindpunt, waar een prachtige, natuurlijke vulkanische muur te bewonderen is. Heel bijzonder.

Een draak van een race

Het Hongkong Drakenboot Race Carnaval; de viering van dit oude Chinese festival in Hongkong is één van 's werelds grootste feesten; de boten, het Chinese bier en het plezier trekken jaarlijks honderdduizenden mensen naar de prachtige Victoria Haven om dit spektakel mee te maken. Wij doen het anders en organiseren een eigen Drakenboot Race op één van de mooiste stranden van Hong Kong, het Pui O strand.

Stap voor stap

Een van de mooiste ervaringen is te voet het contrast te beleven tussen oud en nieuw in Hongkong. Deze wandeling voert langs het stadscentrum, waar historische gebouwen naast ultra moderne kantoren staan. Hoogtepunten zijn St. Johns Kathedraal, Governor's House, het Hoogerrechtshof, Vlaggenmasthuis, het oude politiestation en het voormalige gemeentehuis.

Opera(tionele) ervaring

Beleef het mysterie en de charme van China en bezoek de Chinese Opera! Dit spektakel is niet te vergelijken met onze Westerse opera. Met haar caleidoscopische kostuums en herkenbare falset, nauwkeurig begeleid door gongs en complexe, symbolische gebaren. Ondanks de serieuze opmars van moderne entertainment blijft de Kantonese opera als een tijdloze kunstvorm behouden in Hongkong.

Lamma Eiland

Met een boottocht vanaf Blake Pier vaart u door de zuidelijke wateren van de stad, waarbij u indrukwekkende wolkenkrabbers passeert. U geniet in het Lamma vissersdorp van een zeer smakelijke vismaaltijd geserveerd in een met prijzen bekroond restaurant. Met een bolle buik kunt u nog even nagenieten van de cruise, die u terug brengt naar het centrum van Kowloon.