let us
be your
guide

U bent hier

Doe Dubai

Dubai is één van de 7 emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten vormt. Het is het episch centrum van het bedrijfsleven in de Arabische Golfregio. Dubai ligt aan de Perzische Golf. Aan de landzijde grenst het aan Abu Dhabi in het zuiden en Sharjah in het noorden en oosten. Dubai heeft een oppervlakte van 4.114 kilometer met een totaal van bijna 3 miljoen inwoners, waarvan 1 miljoen inwoners expats zijn. Als gevolg van de aanleg van eilanden in de Perzische Golf, groeit het gebied van dit emiraat nog jaarlijks. Kernwoorden: ongeëvenaarde iconische gebouwen en authentieke locaties. In Dubai schijnt de zon het gehele jaar door.

McCamel


Wij nemen u mee terug in de tijd naar het oude Arabië in het Sheikh Mohammed Centrum voor Cultureel Begrip (SMCCU). U wordt begeleid naar de belangrijkste Majlis (bezoekkamer) voor een korte introductie van de vele tradities en culturele aspecten van hoe de Emirati leven. Tijdens de lunch verobert u een kamelenburger.

Zien is geloven


 U begint met een drankje in de lobby van het iconische Burj Al Arab. Vervolgens maakt u een wandeling over het unieke, aangelegte Palm Island. Daarna geniet u van een lunch in het 442meterhoge restaurant van de Burj el Arab. U komt hierna terug op aarde en bezoekt een revitaliserende dansshow bij de Dubai fontein.

Vis en kruiden


 De dag begint met een bezoek aan de beroemde lokale vismarkt. U moet vroeg de veren uit om de vissers binnen te zien komen met hun vangst van de dag; vis in alle kleuren en maten. Kies naar hartelust een vis uit en zorg ervoor dat u het recept krijgt van de lokale vissers in één van de vissershuisjes. Uw volgende stop is de oude Spice Souk (markt)! Met een groot scala aan kruiden uit de hele regio zal er genoeg zijn om uit te kiezen. Uiteindelijk helpt u de chef-kok uw vis te bereiden met kruiden naar wens.

Een toetje in de woestijn


Bereid u voor om uw dag af te sluiten in de woestijn met een moderne 4X4 vloot. Deze trip lijkt alsof u een achtbaan instapt. Onderweg maakt u een stop om de prachtige zonsondergang te bekijken. Met een glas champagne in de hand luistert u naar de klanken van een saxofonist voordat u aan tafel gaat in het speciaal voor u geprepareerde kamp. Laat u meeslepen door een prachtige buikdanseres op de arabische tonen van de muziek.

Actie, actie en nog eens actie


Van racen in een snelle auto in de Autodrome tot aan actief zeevissen in de Arabische Golf. Krijg vleugels in een watervliegtuig of heteluchtballon voor een kiekje vanuit de lucht. Doet u liever een speurtocht in de souks, een quad-race op het brandende zand of een fietstocht op Palm Island? of gaat u skiën in echte sneeuw of een regatta varen? Alles is mogelijk in Dubai!