let us
be your
guide

U bent hier

Buitengewoon Bangkok

Bangkok is, na Londen en Parijs, de meest bezochte stad ter wereld met jaarlijks meer dan 12 miljoen bezoekers. Het vooraanstaande magazine Travel & Leisure beoordeelde de hoofdstad van Thailand als 'de beste stad ter wereld'. Niet ten onrechte als je de geweldige bezienswaardigheden in ogenschouw neemt. Daarnaast is er een fantastische keuken, uitstekend openbaar vervoer en een grote verscheidenheid aan hotels. De vriendelijke bevolking maakt Bangkok niet alleen tot een van de meest veiligste steden, maar tevens tot één van de meest levendige plaatsen op deze aardkloot. Voeg daar de geweldige evenement- en congresfaciliteiten, die de stad rijk is, aan toe. De zachtere en tevens drogere maanden zijn november tot en met februari.

Meest heilige plek

De Grand Palace met zijn Wat Phra Keo tempel is de meest heilige plek van het land. Het prestigieuze Grand Palace, met zijn diverse paleizen, is ontworpen in de stijl van Koning Rama de 5e, gecombineerd met daken uit de Franse architectuur. De Wat Phra Keo tempel staat bekend om zijn smaragden Boeddha en trekt dagelijks vele duizenden pelgrims. Schoonheid, cultuur en boeddhisme komen hier samen in de juiste balans van vrede en vrijheid.

Stad van drijvende markten

Wie heeft er niet van gehoord: de kleurrijke, drijvende markten waar trotse Thaise vrouwen al varend hun koopwaar aan de man brengen. Kleurrijk vanwege het vele fruit en groente die keurig in hun bootjes uitgestald liggen. De “klongs” (smalle kanalen) nodigen uit om zelf een tocht te maken door het “Venetië van het Verre Oosten”.

Oorsprong van de traditionele Thaise massage

De enorme liggende Boeddha, met een afmeting van 46 lengte en 15 meter hoogte, is één van de grootste trekpleisters van Bangkok. Hier begint de dag in alle vroegte met lessen in massage, aangezien Wat Po bekend staat als de bakermat van de traditionele Thaise massage.

'Water'fietsen door onbekend Bangkok

In een oase van rust met volop flora en fauna fietsen we langs traditionele Thaise teakhouten woningen. U neemt u kijkje bij een Thaise familie thuis. Hierna stappen we over in kleine speedbootjes en maken een spectaculaire tocht door de onbekende 'klongs' van Bangkok. We eindigen op één van de grootste lokale markten van Bangkok.

Boemelen naar Mae Klong

Aan boord van een eenvoudige lokale trein geniet u van het uitzicht op de rijstvelden en zoutvlaktes. Gedurende de treinreis van 1 uur komt men regelmatig langs met frisdrank, sateetjes en andere lekkernijen. Wanneer de locomotief het eindpunt nadert, steken we per veerboot de rivier over en varen we naar Ban Leam waar we de volgende trein nemen. Deze trein rijdt rakelings langs de huizen en bomen en soms zelfs tussen het verkeer door. Na 60 minuten arriveren we bij de Mae Klong markt, waar de spoorlijn dwars doorheen loopt. De spoorweg is helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en kan de 'Thaise Intercity' probleemloos passeren. Een geweldig schouwspel!