let us
be your
guide

U bent hier

Bruisend Belfast

Belfast is de hoofdstad van Noord Ierland en ligt mooi tussen zee en bergen. Ontdek het grote Titanic complex en waardeer de pracht van de Victoriaanse gebouwen verspreid over de stad. De straten van Belfast zijn levendig en kleurrijk met vele mooie winkels. Maak een wandeling rond het terrein van de universiteit of breng een bezoek aan de vele beroemde historische gebouwen, zoals het stadhuis en Stormont Castle. Dankzij de nieuwe, design en comfort hotels, is Belfast uitgegroeid tot een chique maar betaalbare bestemming. Gastronomische restaurants zijn er in overvloed alsmede een scala aan traditionele Ierse pubs waar u smakelijke lokale gerechten kunt proeven. Belfast kent milde winters en warme zomers.

Ballywalter Park


Ontdek de historische en prachtige omgeving van het Ballywalter Park Mansion House. Het eten wordt bereid in eigen huis, met alleen de meest verse ingrediënten uit de Ballywalter Park Estate tuin. Lord Dunleath selecteert de wijnen uit de traditionele kelders van het huis. Bij aankomst speelt een harpiste een indrukwekkend welkomstlied. 


Bier-fiets?

Hopelijk bent u klaar voor een groot avontuur in het Mourne Gebergte, waar u gaat fietsen door het Tollymore Bos, Hier werd de Games of Thrones werd gefilmd! Vanaf de top van een bergpas, fietst u naar beneden door het dal naar Slieve Donard. Onderweg stopt u voor een ambachtelijke bierproeverij waar dit gebied bekend omstaat.

Volg die taxi


Ontdek Belfast in een traditionele zwarte taxi. U wordt opgehaald in uw hotel door een lokale journalist en u vertrekt in een Londense stijl Hackney taxi richting beruchte hotspots en muurschilderingen van Belfast. De overblijfselen van een roerig verleden. De journalist vertelt u met een neutrale visie over de (recente) politieke geschiedenis van Belfast.


Titanic met een traditionele thee ceremonie


U gaat terug in de tijd en haalt herinneringen op uit de jaren 1900, toen de bouw van de Titanic in volle gang was. Geniet van een wandeling door het Titanic Quarter in Belfast. Na deze boeiende ervaring krijgt u de tijd in het nieuwe Titanic gebouw te ontspannen met een panoramisch uitzicht over de stad. Thee en scones worden 'aan boord' geserveerd.


Foerageren op niveau

Verken de Ierse foodie cultuur aan de kust met een lokale expert. Start bij Killough Bay, waar u Patrice ontmoet, een lokale oester boer. Hij neemt u mee langs het strand waar u uw eigen oesters gaat verzamelen. Volg dan het pad naar Strangford Lough, waar u eetbare zeewier foerageert voor een schaal-en schelpdieren BBQ op het strand.