let us
be your
guide

U bent hier

Betoverend Beiroet

Beeldschone, vriendelijke mensen, de beste keuken van de Arabische wereld en 300 dagen per jaar zon. En je kunt er zondermeer een goed glas wijn drinken. Beiroet stond in één keer op de kaart nadat de New York Times de stad op haar 'places to go list' had geplaatst in 2010. Beiroet is de hoofdstad van Libanon, een land met zevenduizend jaar geschiedenis, op een oppervlakte van slechts een kwart van Nederland. Iedereen is drietalig: Bonjour, habibti, how are you? Kortom, een parel die al te lang verborgen is gebleven. De stad heeft een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters.

Bewandel Beiroet

Tijdens de Libanese Burgeroorlog werd de stad nagenoeg compleet verwoest. Daarvoor stond de stad vanwege haar allure bekend als het Parijs van het Oosten. De laatste jaren is er een groot deel in een unieke stijl gerestaureerd door beroemde architecten als Bernard Khoury. Met een gids ontdekt u enkele van de beschavingen die hebben bijgedragen aan de Libanese geschiedenis en bezoekt u overgebleven Romeinse en Fenicische ruïnes.

Winkelen in stijl

Met meer dan 200 prachtige en moderne winkels vol met internationale merken, kunt u genieten van de goede smaak aan kleding en accessoires zoals in Milaan en Parijs. Vergeet u niet de geweldige soeks, die te vinden zijn in het centrum van Beiroet stad.

Wijn proeven

U reist door het adembenemende Libanongebergte op weg naar de Bekaa-vallei, waar de meeste kastelen van het land te vinden zijn. Hier zijn vele wijngaarden die de wereldberoemde wijnen van Libanon produceren zoals Ksara en Kefraya. U leert over het maken van wijn en zal verschillende heerlijke wijnen proeven.  

Feest de Libanese manier

De geografie en het klimaat van Libanon draagt bij aan gezonde en lekkere gerechten en de brede selectie aan lokale alcoholische dranken. U verblijft in het huis van een dorpeling waar u kennis maakt met hun tradities en levensstijl. Daarnaast proeft u de regionale recepten door middel van mama's ​​kookles. Samen bezoekt u de boerenmarkt Souk el Tayeb voor de inkoop van lokale ingrediënten. 

Een goed avondje uit

Ontdek Beiroet bij nacht met lokale muziek van beroemde muzikanten en performers zoals Fairuz, Rahbani en Sabah. Ook krijgt u een ​​Libanese folklore dansles. Geniet van een kroegentocht in het commerciële Gemmayzeh, Monot of Hamra. Dit zijn wijken die 's nachts transformeren in feestelijke straten vol gezellige barretjes. Uiteindelijk strijkt u neer in gerenommeerde clubs zoals de Music Hall of BO18.